歡迎您使用香港業餘電台聯會討論區的服務,只有香港業餘電台聯會會員可申請註冊及在執行委員會核實身份後成為本討論區會員。
返回列表 發帖

長期架設 VR2R 大帽山中繼站 - 快將成事!

各位會員及同好:
本會近日透過電話和電郵聯絡政府產業署,跟進本會長期架設 VR2R 大帽山中繼站的申請進度時,得悉當局正準備草擬租約,有望於六月中旬起讓VR2R作長期架設。本會將繼續與當局緊密聯繫,以便進一步為長期架設VR2R做好準備。
謝謝各位的密切留意!

香港業餘電台聯會
秘書 VR2YDR

本帖最後由 vr2yet 於 2010-5-9 14:13 編輯

又一次證明HARTS多年來嘅努力同堅持係值得嘅!
HARTS義工團隊,容許我搶先喺呢度向您們衷心說聲"多謝! "。

有好多人唔理解我地嘅理念同方向,唔認同呢種寓推廣業餘無線電於服務社會嘅模式,導致會員與執委間齟齬不斷的局面。惟事實印證,循序漸進嘅爭取方式係正確嘅,執委嘅理念並唔係「假大空」。

多年來,HARTS義工團隊對歷屆執委嘅信任以及矩地嘅熱心參與,我係深深感受得到!再一次多謝您地嘅信任同支持。雖然初見成果,但執委會眼前嘅路依然崎嶇。執委要爭取嘅係會員以及Ham界嘅長遠利益,最大嘅推動力係源自會員以及同好嘅支持。在此,祝願大家可以係各自嘅範疇內為HARTS及Ham界作出貢獻。

隨著R台定居大帽山9號泵房後,矩嘅誕生將會成為HARTS發展史嘅一個章節,當然梗係唔會少得你地嘅參與喇!。

TOP

返回列表
重要聲明:本論壇是以即時上載留言的方式運作,「香港業餘電台聯會」對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者 個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等)。由於本 論壇受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。「香港業餘電台聯會」有權刪除任何留言及拒絕任 何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。